Workshop: Van Werkdruk naar Werkgeluk 

Voorkom burn-out en werkstress door de werkdruk te verlagen en het werkgeluk te vergroten

Inhoud :

In elk bedrijf zijn er werknemers die burn-out klachten hebben of te veel stress op het werk ervaren. Hierdoor gaat er veel tijd en geld verloren door verloop en verzuim van personeel.

Door de werkdruk te verlagen en het werkgeluk te vergroten is het mogelijk om dit verzuim en verloop aanzienlijk te verlagen. 

In deze workshop leggen we de basis om elke werkdag succesvol en voldaan af te sluiten en daarnaast tijd en energie over te houden voor familie, vrienden, collega's, sport, hobby's of andere leuke dingen.

Hoe meer plezier en voldoening je uit je werk haalt, hoe kleiner de kans op een burn-out of te hoge werkstress en hoe langer je bij het bedrijf wil blijven werken.


Tijdens de workshop behandelen we de volgende onderwerpen:

  •  Hoe kun je de werkdruk verlagen en toch elke dag je doelen bereiken?
  •  Waardoor haal je meer resultaten en voldoening uit je werkdag?
  •  Hoe kun je een te hoge werkdruk zelf herkennen en hierop actie ondernemen?
  •  Hoe hou je een perfecte balans tussen jouw vaardigheden en de uitdaging van jouw werk?
  •  Welke acties moet je nemen om je werk optimaal te laten aansluiten aan jouw talenten, interesses en vaardigheden
  •  Hoe maak je werk eenvoudiger, zodat het minder tijd en energie kost.

Aan het einde van de workshop heb je samen met je team concrete stappen waarmee je de volgende dag aan de slag gaat.


Wat ga je ontdekken:

Wat is de invloed van werkdruk op je prestaties?
Welke factoren vergroten de werkdruk en hoe ga je hiermee om?
Hoe kun je binnen een team elkaar helpen om de werkdruk te verlagen en werkstress voorkomen?

Welke stappen moet je samen met het team nemen om de werkdruk optimaal te houden en het werkgeluk te vergroten?

Werkwijze workshop:

In de workshop maken we gebruik van de Mister Miyagi-methode. Voor de jongere generatie die de film 'The Karate kid' niet hebben gezien; de deelnemers doen een oefening, waarvan ze het doel soms niet direct begrijpen, maar aan het einde van de oefening wordt alles duidelijk. Net als in de film waar Mister Miyagi zijn leerling (Daniel Larusso) karate leert door auto's te poetsen, het hek te schilderen en de houten vloer te schuren. In eerste instantie weet zijn leerling niet wat hij met deze oefeningen moet, maar uiteindelijk wordt het hem heel erg duidelijk en vergeet hij deze lessen nooit meer.

In deze workshops kiezen we leuke oefeningen, (dus je hoeft niet mijn auto te wassen) maar het effect blijft hetzelfde. Tijdens en aan het einde van de oefeningen wordt duidelijk wat je uit de oefeningen kunt halen en hoe je dit toepast in jouw eigen werksituatie. Je beleeft dus veel plezier tijdens deze trainingen en je kunt deze ook direct meenemen naar de praktijk.

Door op deze manier te werken onthou je de inhoud van de training ook veel beter. 


Duur van de workshop:

Deze workshop duurt 150-210 minuten. De onderwerpen zijn in blokken van 25-30 minuten verdeelt en tussendoor is er steeds een korte pauze. Hierdoor kun je je beter blijven focussen op de oefeningen en kost het je minder energie om de workshop te volgen.


Plaats van de workshop:

Deze workshop kan op elke plek worden georganiseerd. Het kan in een ruimte binnen het bedrijf of op een andere binnen locatie. Er is ook een mogelijkheid om deze workshop op de golfbaan te organiseren, waarbij er op de oefengreen en oefenbaan verschillende oefeningen worden uitgezet en het grootste gedeelte van de training in de buitenlucht wordt gehouden.


Investering van de workshop:

Wil je weten wat de investering van deze workshop is, neem dan contact met mij op. Na een vrijblijvend adviesgesprek, maken we een offerte op maat en weet je direct wat de investering is en wat deze workshop je gaat opleveren.

Neem contact met mij op


Over de trainer

Leonard Smit (56) heeft jarenlange ervaring met het geven van trainingen en het opleiden van professionals.

Met zijn bedrijf Nooit meer Hard Werken maakt Leonard Smit moeilijke dingen makkelijk aan de hand van simpel toe te passen modellen. Door zijn zoektocht naar de weg naar werkgeluk heeft hij zijn eigen methode ontworpen en brengt deze graag over aan anderen.

Doordat hij kiest voor actieve werkvormen zijn de workshops interactief en boeiend, waardoor er veel nieuwe inzichten bij de deelnemers ontstaan en de tijd voorbij vliegt.

Boek deze workshop of maak een afspraak voor een vrijblijvend advies gesprek

Foto van een lezing nooit meer hard werken